Филтърна система Jungbrunnen 88-00

Jungbrunnen 88-00 е разработен специално за ресторантьорството и използването в търговски кухни. Малкият дизайн и свързаните с него размери са напълно подходящи за интегриране в стандартни кухни.

Много лекият алуминиев корпус с прахово покритие в черен цвят прави поддръжката на модела лесна и смяната на филтъра е още по- лесна - с подвижни капаци от всички страни.

Още снимки
Филтърна система Jungbrunnen 88-00
Филтърна система Jungbrunnen 88-00
Филтърна система Jungbrunnen 88-00
Филтърна система Jungbrunnen 88-00
Филтърна система Jungbrunnen 88-00

Как филтрираме водата?

Пречистване на водата в предварителния филтър

Първоначално чешмяната вода минава през предварителния седиментов филтър за пречистване на водата. Седминтният филтър гарантира, че суспендираните и едри частици ще се филтрират. Такива частици не бива да попадат в помпата за високо налягане.

 

Помпа за високо налягане и мотор

Налягането на водате се реализира чрез помпа с висока производителност и се покачва налягането до 22-25 бара. Всички компоненти на тази помпа са изработени от неръждаема стомана и са от най-високо качество. Електрическият мотор с мощност от 1 KW осигурява непрекъснато налягане и работи обикновено с около 60% от номиналната си мощност. Това осигурява висока надеждност и дълга работа.

 

Тръби за високо налягане

Всички вътрешни тръби с високо налягане са подходящи за хранителната индустрия и издържат налягане от 150 бара. Всички връзки и тръбопроводи са изработени от неръждаема стомана и са също безопасни за храните.

 

40 "- Мембрани за високо налягане на фирмата Filmtec

Две 40 " TFC мембрани за високо налягане на Filmtec с общ капацитет от 6000 литра вода на ден премахват почти всички примеси до стойност от 97-99% от чешмяната вода. Двете мембрани за високо налягане са поотделно поместени в кожух, направен от стъклени влакна, който е предназначен да издържи до 35 бара налягане. Налягането в мембраната е допълнително показано на два манометъра. Те също така са изработени  от неръждаема стомана и за по-добра функция са изпълнени с глицерол.

 

Съхранение на водата

Чистата вода сега се съхранява в 20-25 литров резервоар под налягане, който работи в режим от 2-5 бара. Може да бъде свързан и с резервоар без налягане. 

Компоненти

Помпа

Помпата за високо наляганe на Jungbrunnen 88-00 е изработена изцяло от неръждаема стомана. Изместването по принципа на аксиалността прави възможно да се създаде налягане до 60 бара без да се налага ползването на големи електродвигатели за този модел. Изпомпването не се нуждае от почивка или изчакване. Помпата се охлажда от течащата постоянно вода.

 

Вътрешни връзки

Вътрешните връзки на Jungbrunnen 88-00 са от плетени маркучи, които са поръчкови и са защитени със специален материал. Те са оборудвани с връзки от неръждаема стомана. Мрежата от неръждаема стомана прави възможно връзките да издържат на налягане до 150 бара.

 

Програмируем логически контролер (SPS)

Jungbrunnen 88-00 се контролира от SPS (програмируем логически контролер), който контролира състоянието на помпата и следи налягането и нивото на водата в съда под налягане за съхранение. По желание на клиента, системата може да се конфигурира индивидуално.

 

Недостижим по размери и постижения

Jungbrunnen 88-00 е с корпус широк само 30 см, 75 см. височина и 52 см. дълбочина. С мощност от 6000 литра питейна вода в рамките на 24 часа, това е огромно за размерите му постижение. Конкурентните продукти често изискват от седем до дванадесет пъти по-голям обем за такава производителност.

 

Предимства

Предназначен за ресторантски кухни

kueche jungbrunnen 88 00 200x200Jungbrunnen88-00 е проектиранспециално за ресторанти и за използване в търговски кухни. Малкият дизайн и малките размери са напълно подходящи за интегриране в стандартни кухни. Това ще Ви даде възможност  вградите два броя от Jungbrunnen 88-00 паралелно в 60 см. стандартен кухненски шкаф.

 Най-добър аромат на кафе

kaffee 200x200

Особено кафето и чаят имат по-добър вкус от всякога. Защо? Кафето и чаят не съдържат чужди вещества и примеси от водата от чешмата. Познавачите между Вас ще забележат разликата бързо. Също така, разстворимите напитки придобиват друг вкус с чиста вода, тъй като те развиват пълния си аромат.

 

 Приготвяне на храна

zubereitung speisen jungbrunnen 88 00 200x200

Обикновената  чешмяна вода е с химични остатъци, соли и органични примеси. Това често влияе на естествения вкус на зеленчуците, супите и другите готвени ястия с вода. С нашата питейна вода всички готови храни разгръщат пълния си аромат.

 

 Изцяло ароматен хляб

brot 200x200

Хлябът приготвен с вода от BestWater е винаги ароматен и остава дълго време свеж, без значение къде е приготвен. С тази кристална вода имате пълен контрол върху вкуса на крайните продукти. 

 

 Чисто удоволствие без допълнителен вкус

koch jungbrunnen 88 00 200x200

Вие перфекционист ли сте? Трябва да работите само с BestWater питейна вода. Никога преди това билките Ви и подправките Ви не са  разгъръщали  така своя аромат. Вашите клиенти ще бъде възхитени от храната Ви.

 

 

Чисти и блестящи съдове

kueche 2 jungbrunnen 88 00 200x200

Въпреки че вече можете да пропуснете поставянето в съдомиялна машина на омекотителна сол и гланц, чиниите и чашите блестят като нови! Това не само спестява пари, но и предпазва околната среда, запазва също горния слой от вредни активни вещества, разтворители и консерванти по Вашите съдове.

 
 Ледени кубчета, тъй както те трябва да бъдат

eiswuerfel 200x200

Ледените кубчета произведени от нашата вода се различават значително от нормалните. Чуждите тела във водата правят леда мек и той съдържа млечни оттенъци. Чрез BestWater питейна вода, ще получите по-твърд, кристален лед, който се топи по-бавно. Ароматът и вкуса на Вашите напитки няма да се променят и ледът  не оставя люспест седимент в питието Ви.

Технически данни

   
Височина х ширина х дълбочина 750 mm x 300 mm x 520 mm
Тегло без вода  60 kg
Захранване  230 V ~ 50 Hz
Консумирана мощност при производство вода  1100 W
Консумация на енергия в режим на готовност < 4 W 
Водовръзка 3/4“
Отводнителна връзка дренажен маркуч
Производство на вода в рамките на 24 часа 6000 литра
Производство на вода в минута 4,1 литра
Чистата вода-отпадъчна вода съотношение 1 : 0,7- 1,2
   

Изисквания за чешмяната вода

Минимално налягане в тръбопровода 1,5 bar
Максимално налягане в тръбопровода   4,5 bar
Температура на водата  5 °C - 40,5 °C
pH 6,5 bis 9,5
Съдържание на желязо < 0,2 mg/l
Соленост  < 2.000 ppm
call us icon